Loading…

INNOVEER / SIMULEER / INTEGREER

Ontdek

Testmateriaal

De testruimtes van Fabriek Logistiek worden gevuld met relevant testmateriaal. Wat je hieronder vindt is nog lang niet alles, want er komen nog vele concepten bij die je met je eigen mensen en goederen zal kunnen komen uittesten. Dit is dus geen limitatieve opsomming: Fabriek Logistiek wordt momenteel volop met partnerschappen gevuld. Suggesties of aanbod voor samenwerking zijn trouwens steeds welkom!

Verschillende soorten trucks

Welk toestel is er in jouw magazijn het meest geschikt om je goederen op de juiste manier te verplaatsen? Gebruik je pallettrucks, stapelaars, vorkheftrucks, reachtrucks, orderverzameltrucks of smallegangentrucks? Dankzij STILL nv zijn al deze concepten beschikbaar om uit te testen.

Bekijk hier de verschillende concepten.

Magazijninrichting

Dankzij Vanas ontdek je de voordelen van een verticaal dynamisch opslagsysteem: door een correcte magazijninrichting kan je tot 90% plaats besparen, loopafstanden worden tot een minimum beperkt en het principe van Pick-to-Light vermijdt zoektijden en pickfouten. De efficiëntie per magazijnier stijgt tot 300 orderlijnen per uur. Bovendien is zo’n lift ook ergonomisch: diep bukken en hoog reiken behoren tot het verleden. En je producten worden stofarm opgeslagen.

Kartonsnijmachine

Een optimale transport- en materiaalkost kan beginnen bij een kleine voorraad kartonnen vellen die je zelf op maat snijdt tot een vouwdoos. Met de kartonsnijmachine van Slimbox kan je uittesten hoe je je verpakkingsmateriaal kunt optimaliseren.

Warentransport en orderverzamelen

Dankzij Wanzl test je wendbare (al dan niet elektrisch aangedreven) wagens voor orderverzamelen en rolcontainers voor transport. Deze ondersteunen je logistieke processen, dringen fouten terug en verminderen doorlooptijden. Ook een slimme werkhandschoen met geïntegreerde scanner kan je uitproberen, net als een mobiele werkplek, ideaal geschikt voor inventarisatietaken, werkzaamheden in de goederenontvangst of verzending.

Bekijk hier de verschillende concepten.

Scantechnologie

Om permanent een correct zicht te hebben op inkomende goederen, voorraad en verzending is de keuze van de juiste scantechnologie (1D, 2D, RFID), gevolgd door het printen en het plaatsen van het juiste label uiterst belangrijk, want de geboekte tijdswinst en het vermijden van fouten zorgt voor enorme productiviteitswinst. En is een barcodescanner, een handheld terminal, een PDA of een vehicle mount terminal het best geschikt voor jouw magazijnmedewerkers?

Zebra Technologies en DatAction stellen de nodige middelen beschikbaar om dit allemaal uit te testen.

Bekijk hier de verschillende concepten.

Verplaatsen van stukgoederen

Dankzij UVOTec kan je uitvouwbare mobiele rollenbanen uittesten, dit zijn extreem flexibele systemen om efficiënter en ergonomisch multi-sized stukgoederen in containers en vrachtwagens te laden en te lossen. Je kan ook een systeem testen voor het laden en lossen van bestelwagens vanop of naar een hoger gelegen vrachtwagenkade.

Bekijk hier de verschillende concepten.

Ergonomische inpaktafel

Een ergonomische, georganiseerde en productieve inpakafdeling maakt het je mogelijk om op een efficiënte en overzichtelijke manier taken zoals assemblage, testen, labelen, verzenden en kwaliteitscontrole op te nemen. AWP stelt de ergonomische inpaktafel ter beschikking om uit te testen.

Palletrekken

Hoe gebeurt de optimale opslag van kleine producten in je magazijnrekken en welke winst krijg je door kleine goederen en accessoires op de juiste plaats te integreren in je standaard palletrekken? Storeganizer maakt het mogelijk om dit praktisch uit te testen.

Mobiele weegsystemen voor pallets

Welke winst levert het op als je nauwkeurig je goederen weegt van op de vorkheftruck of met het transpallet?

RAVAS stelt mobiele weegsystemen voor pallets ter beschikking om uit te testen.

Bekijk hier de verschillende concepten.

Ergonomische tilhulp

Ook veiligheid en ‘de mens’ zijn cruciale componenten in een future proof magazijn! Met een gamma aan oplossingen van ergonomische heftoestellen (tilhulp) over palletkantelaar tot ergonomische palletstapelaar integreert Logitrans Handling deze elementen in jouw testmogelijkheden bij Fabriek Logistiek.

Ergonomische heftoestellen verlichten namelijk de belasting van je werknemers. Hierdoor dragen zij indirect bij aan de efficiëntie van jouw bedrijfsprocessen. 

Bekijk hier de verschillende concepten.

Nauwkeurige positionering

Ben je op zoek naar oplossingen om al jouw assets in het magazijn te traceren? Een RTLS- (real-time location system) toepassing kan je daarbij helpen zodat je alle paletten, goederen, toestellen of mensen met hoge precisie (tot op 10 cm) kunt traceren. Dit is een ideale technologie om jouw efficiëntie in kaart te brengen en jouw werkomgeving te optimaliseren. Ook laat positionering toe om de veiligheid te verbeteren en aanrijdingen te vermijden, of om steeds de correcte locatie van producten aan te wijzen.

Dankzij Pozyx kun je bij Fabriek Logistiek ontdekken hoe je jouw  logistieke activiteiten kunt optimaliseren. Een RTLS-oplossing kan onder meer een belangrijke bijdrage leveren om jouw magazijn- en voorraadbeheer competitief te houden.

Bekijk hier de verschillende concepten.