Loading…

INNOVEER / SIMULEER / INTEGREER

Ontdek

Testimonials

Test De Groote-Houtboerke

Bij De Groote-Houtboerke, een groothandel in bouwmaterialen, willen ze hun magazijn- en voorraadbeheer digitaliseren. Er werden al belangrijke stappen gezet, maar onder andere rond de keuze van de juiste scanners waren er nog vragen. Op zoek naar de nodige antwoorden klopten ze aan bij Fabriek Logistiek.

André De Groote: “We zagen Fabriek Logistiek als de perfecte plaats om de nodige kennis op te doen rond bestaande oplossingen in warehousing. En Fabriek Logistiek heeft ons écht geholpen om de juiste beslissingen te nemen. We konden er zelf zaken testen en uitproberen en vonden er een neutraal klankbord, zonder dat er sprake was van enige vorm van verkoopdruk. We staan nu duidelijk sterker in onze onderhandelingspositie met potentiële aanbieders en kunnen nu zelf concreet aan de slag gaan en beginnen met een eigen planning te maken.

Testdag UGent

Bart Bieseman (logistiek coördinator): “Een testdag bij Fabriek Logistiek leerde ons veel bij. Zo ontdekten we dat we niet alles overboord moeten gooien om onze werking te optimaliseren: door een aantal eenvoudige aanpassingen wordt alles wat we al hebben beter inzetbaar! En zo blijft alles ook nog herkenbaar voor onze medewerkers. Een dubbele win dus, dankzij Fabriek Logistiek.

En wat het nóg eens zo aangenaam maakt, is dat er bij het testen geen commerciële druk wordt opgelegd. Er werd ons niets opgedrongen en wij kregen geen verkoopspraatjes te horen. Echt super!”

Testdag maatwerkbedrijf MAAAT

Testdag Petersime

Het bedrijf Petersime uit Zulte ontwikkelt en produceert broedkasten. Om hun interne logistiek te verbeteren, kwamen ze heel wat concepten uittesten in Fabriek Logistiek.

Constance Onraedt, ingenieur logistieke projecten, was alvast enthousiast: “In Fabriek Logistiek zijn er tal van logistieke concepten aanwezig en kunnen verschillende technieken gecombineerd en scenario’s getest worden, wat veel interessanter is dan bij elke aanbieder apart te gaan kijken naar telkens een uniek concept.”

Ook haar collega Jeroen Baetslé, afdelingshoofd logistiek, vond de testdag heel interessant. “Het was voor onze mensen enorm leerrijk om innovaties in de logistiek aan den lijve te kunnen ondervinden en om vrij en voluit met onze logistiek te gaan spelen. Daarenboven was het zeer leuk om te kunnen testen in een ‘niet-sales omgeving’. Zo konden we zelf de dingen kritisch bekijken, zonder gepusht te worden in een bepaalde richting. Hier mag je op voorhand kiezen wat je wil zien en testen, zonder enige commerciële druk. Het was een schitterende ervaring.”